Cercetările în domeniul medical scot la iveală din ce în ce mai mult rolul dominant al hormonilor în funcționarea noastră optimă. Experiențele sociale și interacțiunea noastră cu diverși indivizi în timpul unei ore de sport determină secreția de oxitocină, un neurotransmițător cu impact puternic asupra fericirii noastre.
Atunci când practicăm un sport de plăcere, întâlnim in jurul nostru persoane cu aceleaşi interese ca noi, un hobby care poate constitui baza unei relaţii cu persoana respectivă.
Cu toţii am trăit momente în care am avut senzaţia că lumea se prăbuşeşte in jurul nostru şi nu am găsit mijloacele de a ne păstra echilibrul. Pentru a trece peste asemenea momente trebuie să ne înconjurăm cu oameni de calitate de la care putem învăţa lucruri noi.
În viaţa mea personală, sportul m-a ajutat să trec prin multe momente grele cum ar fi desparţirea de persoane dragi, dezamagiri si blocaje, pe scurt mi-am regăsit echilibrul in momentul in care am devenit victima grijilor si a problemelor mele. Secretul meu stă în faptul că am interacţionat cu persoane pline de viaţă, energice care mi-au insuflat starea lor pozitivă.
Un exemplu concret de persoană care m-a influenţat pozitiv este antrenorul meu. El a reuşit să îmi schimbe gândirea şi să mă inspire prin fiecare reuşită a lui. În scurt timp a devenit un model pentru mine care m-a determinat sa mă autodepăşesc.
Astfel de persoane, întâlnite la locul potrivit și în momentul potrivit îți pot schimba viața…dar iți garantez că șansele să întâlnești oameni sunt foarte mici dacă tu nu evadezi din zona ta de confort și nu vrei să iți schimbi stilul de viață.
Practicarea unui sport in grup(ore de aerobic, grupuri de alergare, grupuri de bicicliști, etc.) elimină sentimentul de singurătate, te determină să devi mai sociabil și este un prilej de a învăța lucruri noi.
În plus, un trup frumos și sănătos oferă o stare de împlinire, de încredere în sine, fapt ce va fi semnalat și de persoanele din jurul tău.
Sportul ne educă înspre autodisciplină și respect. În timpul unui antrenament, prin respirație și prin atenția suplimentară acordată executării mișcărilor, noi reușim să ne cunoaștem mai bine, să ne identificăm atuurile și să lucrăm înspre eliminarea defectelor .
În concluzie, iți sugerez să privești sportul și ca pe un terapeut care te poate ajuta să depașesti blocajele , un aliat care te ajută să te reorganizezi atunci când viața ta a luat-o pe un drum mai haotic.
Vă doresc un weekend plăcut și ne revedem săptămâna viitoare cu ultimul secret din seria celor 7 pe care vi le împărtășim de ceva timp.