Sportul elibereaza tenisiunea psihica

Sportul-elibereaza-tenisiunea-psihica

Te simți deseori depășit de situația in care te afli și experimentezi incapacitatea de a gândi o cale de evadare datorită panicii, fricii, și a dezordinii instalate?

Grijile noastre de zi cu zi, luate mult prea în serios, au capacitatea de a se transforma în tensiune emoțională sau psihică, anxietate, stare de încordare sau chiar boli cronice. Toți am trecut măcar odată in viață prin acest obstacol autoindus care are la bază supraestimarea unor probleme iar ”simptomele” de care ne-am lovit sunt:

  • neliniște interioară
  • tensiune care este de fapt o încordare care ne tulbură tot corpul
  • incapacitatea de a desfășura o activitate
  • disconfort fizic si psihic
  • instalarea tahicardiei care are urmări grave.

Toate aceste simptome au ca rezultat îmbolnavirea organismului si aici ma refer atât latura fizică cât si psihică.

Aici intervine tahicardia care este o condiție în care ritmul cardiac se accelerează mult peste limita superioară normală ( peste 100 bătăi/minut) datorită stresului, a fricii și a furiei. Aceste elemente produc descărcări de catecolamine(adrenalina si noradrenalina) care stimulează nodul sinusal să producă impulsuri electrice cu o frecvență crescută ( putem privi nodul sinusal ca pe o „baterie” a inimii).

Palpitațiile si accelerarea inimii in mod regulat poate duce la infarct miocardic. Astfel pentru a ne proteja sănătatea trebuie să eliminăm din viața noastră această tensiune psihică și să invățăm să ne protejăm de factorii externi și în special de greutatea psihică inutilă pe care o introducem singuri in viețile noastre.

Sportul este cel mai bun îndrumător care ne poate ajuta să scăpăm de tensiunea psihică . El ne educă practic cum să nu ne transformăm in proprii noștri inamici-DA, FACEM ASTA DESTUL DE DES!!-  și el ne mai învață cum să alungăm frica și nesiguranța din viața noastră.

În procesul de „vindecare” a fricii, creierul este relaxat de aportul de oxigen accelerat datorat exercițiilor fizice, gândirea noastră este mai limpede și astfel devenim mult mai realiști si mai stăpâni pe situație.

Încă din prima zi in care iți propui să schimbi ceva în viața ta prin intermediul sportului, de la primele cicluri de exerciții vei observa cum blocajele psihice care te incomodau sunt eliminate și începi să te simți „complet” și  mai stăpân pe situație.

Nu aștepta până când situația ajunge să te depășească!O ședință de mișcare si voie bună, practicată singur sau în grup, este mult mai eficientă decât  antidepresivele, calmantele și vizitele periodice la psihoterapeut.  Sportul este unealta adecvată, cea mai la indemână și cea mai puțin costisitoare care ne permite să depășim anumite situații dificile și ne stimulează să ne autoeducăm și autodisciplinăm.

Suntem siguri de faptul că preferi o metodă eficientă și interactivă pentru a scăpa de încordarea psihică, in detrimentul medicamentelor periculoase care pot avea mai multe efecte adverse decât beneficii!

Vino și tu alături de noi pentru a învăța lucruri noi despre tine și pentru a deveni cea mai bună și cea mai sănătoasă versiune a ta!

Cere pe [email protected] o ședință de antrenament personal gratuit.

Aici poti vedea ce fel de antrenament ti se potriveste tie.

Ne bucurăm că ești alături de noi săptămânal si iți mulțumit ca ne citești articolele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation