Merita sa pastrati bani in casa?

Merita-sa-pastrati-bani-in-casa

Ideea de a avea “bani la saltea” atrage multe persoane. Banii cash sunt mereu utili si pot rezolva o multime de probleme sau va ajuta sa profitati de o oportunitate.

Totusi exista si un dezavantaj al acestei practici. Banii cash nu pot fi urmariti, odata ce dispar dispar pentru totdeauna. Asa ca exista si riscuri atunci cand tineti bani in casa. Riscul cel mai mare este de a pierde banii in loc de a-i investi sau de a va folosi de ei. Avantajul este ca puteti profita de oportunitati care apar neasteptat.

Ideal este ca banii pe care ii tineti in casa sa fie un factor de relaxare nu de stres, iar daca suma pe care o pastrati mai rau va da batai de cap, mai bine renuntati. Ce suma ar fi rezonabil sa aveti in casa? Depinde de fiecare persoana in parte si de ce nevoi doriti sa acoperiti cu aceasta suma sau pentru ce oportunitati va ganditi ca ati putea sa o folositi.

Ati stabilit ce suma de bani v-ar avantaja sa pastrati in casa acum ganditi-va unde sa o ascundeti. In primul rand evitati toate locurile sugerate pe internet. Daca va intra un hot in casa, cu siguranta va sti despre acele locuri.

Nu va ascundeti banii sub saltea sau in sertarul cu sosete. In schimb, alegeti un loc in casa pe care sa il tineti minte dar care sa nu fie imediat vizibil. Un loc obisnuit este, de obicei, mai bun decat un loc super-creativ.

Ar trebui sa ingropati banii? Daca locuiti la curte aveti aceasta posibilitate. Riscul de a fi jefuiti este mult mai mic, insa puteti sa uitati locul exact. In plus, exista riscuri ca, din cauza frigului sau a apei din sol sa se deterioreze recipientele si astfel economiile sa va fie distruse. Tineti cont ca nici nu aveti acces asa de rapid la ei fara a fi vazuti.

Bancnote mici sau mari? Cu siguranta aveti mai mereu in portofel bancnote mici, asa ca nu e nevoie ca pentru fondul de urgente sa le folositi. In plus, cu cat aveti bancnote mai mici cu atat mai mult loc vor ocupa iar cu cat ocupa mai mult loc cu atat vor fi mai vizibili.

De preferinta, pastrati bancnote mari – asa veti renunta mai repede, in cazul in care veti dori sa folositi parte din suma pentru diverse alte lucruri decat scopul initial.

Este o solutie buna sa tineti toti banii cash? Unele persoane nu au incredere in banci si prefera sa isi tina toti banii in casa. Insa riscul ca o banca sa ramana total fara bani si sa nu mai aveti acces la economiile dumneavoastra este mult mai mic, aproape imposibil, fata de riscurile la care va expuneti voi avand toti banii in locuinta.

O suma de bani pe care sa o aveti in locuinta pentru urgente sau diverse ocazii va este utila. Vine insa cu avantaje si dezavantaje. Gasiti cele mai bune modalitati pentru a va maximiza avantajele si minimiza dezavantajele.

One Reply to “Merita sa pastrati bani in casa?”

  1. Buna! Sunt la lucru, navigand pe blogul tau de pe noul meu iPhone! Am vrut doar sa va spun ca imi place sa va citesc blogul si ca astept cu nerabdare toate postarile voastre! Continua munca fantastica!|

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation