Epilarea Definitiva – Visul Femeilor din Toate Timpurile

epilare-definitiva

Din cele mai vechi timpuri, femeile au căutat soluții pentru îndepărtarea părului nedorit.

În Egiptul, pilozitatea nu era un lucru de dorit, căci părul în exces era considerat transmițător de boli, de aceea preocuparea pentru a scăpa de păr duce la crearea unui aparat de ras.

Desigur, acesta nu era sub forma pe care o cunoaștem azi, aparatul fiind fabricat din bronz. Părul se mai îndepărta cu ajutorul unei pietre ponce sau pensete, toate aceste dovezi ale epilării au fost descoperite în mormintele faraonilor.

În al doilea mileniu î.Hr. pe un papirus se găsește rețeta unei creme depilatoare preparată din untură încălzită, excremente de insecte și oase de păsări fierte. Oricât de incredibilă ar părea această rețetă, egiptencele sunt cunoscute pentru metodele lor de îngrijire și înfrumusețare.

Să nu uităm  și de strămoșii noștri din Epoca de Piatră și Fier, care foloseau scoicile sau o piatră ascuțită sau dinți de rechin pentru  a îndepărta părul.

În Evul Mediu femeile scăpau de firele nedorite printr-o soluție pe bază de mercur. Se știe că mercurul este toxic pentru om, dar femeile făceau aceste sacrificii pentru a avea o piele netedă

În Grecia Antică, idealul de frumusețe era pielea ca de marmură, adică extrem de fină. Astfel, femeile scăpau de păr printr-o pensetă. Tot în aceeași perioadă s-au pus bazele unei creme depilatoare, aceasta era total diferită de cea din zilele noastre, căci era realizată din rășină, fierea unei capre, praful din veninul de viperă, rășină și sânge de liliac.

În 1904,  King Camp Gilette, inventează primul aparat de ras, care a și primit brevet de inventie pe idee.

Astăzi, putem apela la o serie de metode de a scăpa de părul nedorit, unele mai dureroase, altele mai puțin: epilarea cu ceară, lama de ras, epilatorul electric, creme depilatoare, epilarea cu laser sau epilarea cu lumină pulsată. Desigur, dezidaratul femeilor din toate timpurile este o piele fină și cu siguranță cât mai puțină durere în timpul procesului de îndepărtare a părului.

Femeia modernă își dorește rezultate vizibile pentru totdeauna și desigur zero durere. Strămoașele noastre au suferit cam mult, ca noi să nu beneficiem de una dintre cele mai revoluționare metode de a scăpa de părul nedorit: epilarea definitivă, care se realizează cu aparate epilare definitiva.

Am căutat să aflu prețul unei ședințe de epilare definitivă, și mi s-a părut destul de costisitor. Chiar dacă este definitivă, nu scapi de păr doar dintr-o singură ședință, ai nevoie de câteva ședințe, plus cele de întreținere. De aceea m-am gândit, că e mult mai avantajos să investești într-un aparat de epilare definitivă.

Mi-a plăcut foarte mult acest epilator IPL Silkn Glide  care utilizează tehnologia luminii pulsate pentru a înlătura firele de păr.

CE ÎNSEAMNĂ IPL?

Epilatorul emite impulsuri luminoase care acționează asupra rădăcinii firului de păr distrugând-o și stopând astfel creșterea firului de păr. Avantajul acestui epilator este faptul că scapi de firele de păr într-un mod nedureros, iar rezultatele se văd după 3-4 ședințe. Nu mai e nevoie să mergi la saloanele de cosmetică, căci din confortul propriei case, te poți epila oricând dorești. V-am spus că are o greutate de 200 gr și că are 50.000 de impulsuri la fel ca orice alt aparat de epilat folosit în saloanele de cosmetică? Epilatorul se poate utiliza pentru orice zona a corpului. Mai jos aveți perioadele de timp necesare epilării diveritelor zone, și nu uitați că și bărbații îl pot folosi:

  • Epilat Brate – 2 minute
  • Epilat antebrat – 6 minute
  • Epilat bikini line – 6 minute
  • Epilat picioare lung – 16 minute
  • Epilare Spate barbati – 12 minute
  • Epilat piept barbati – 12 minute

DE CE SILKN GLIDE?

Epilatorul se numește Silkn Glide pentru că pulsează și alunecă. Acesta emite impulsul luminos și alunecă pe piele fără ca tu să îl încarci. Are 5 trepte de energie, nivelul 1 cel mai scăzut și nivelul 5 cel mai înalt.

  • nivelul de energie 1 – 1 puls la fiecare 1 secunda
  • nivelul de energie 2 – 1 puls la fiecare 1.5 secunde
  • nivelul de energie 3 – 1 puls după 2.3 secunde
  • nivelul de energie 4 – 1 puls după 3 secunde
  • nivelul de energie 5 – 1 puls după 3.4 secunde

ÎMI POT EXPUNE PIELEA LA SOARE DUPĂ EPILARE?

Desigur, însă se recomandă a se folosi cremă cu factor de protecție, iar dacă vă epilați după ce ați stat la soare folosiți nivelul cel mai scăzut de energie, adică 1.

ESTE RECOMANDAT DE MEDICI?

Silkn Glide este aprobat de FDA și a fost testat de dermatologi și chirurgi din Europa, care l-au recomandat ca fiind un aparat sigur și ușor de folosit din confortul casei.

ESTE DUREROS?

Nu este o procedura dureroasă, dar dupa utilizare, pielea se poate înroși, de aceea se recomandă folosirea unei creme hidratante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation