Oamenii sunt ca vinul – Pe măsură ce îmbătrânesc, fie devin din ce în ce mai buni, fie se otetesc

Oamenii-sunt-ca-vinul

,,O sticlă de vin conține mai multă filozofie decât orice alta carte spunea Louis Pasteur, de aceea dragul meu cu tine aș vrea să împart o sticlă de vin cu iz de poveste.

Pentru că cele mai frumoase povești se deapănă la un pahar de vin bun, cu siguranță iubitul meu soț,  vinul de Vincon ar fi ingredientul secret pentru o seară de vis.

Se apropie sărbătorile de iarnă, poate sunt mai melancolică în această perioadă, dar în același timp sunt recunoscătoare pentru toate lucrurile bune și rele din viața mea, dragul meu. Alături de tine am reînvățat să iubesc, am descoperit că viața chiar poate avea un alt sens decât cel pe care îl știam.

Desigur, nu totul a fost lapte și miere, minte cel care spune că relația lui e perfectă. Am avut și clipe de tristețe, dezamăgire, plictiseală, dar adunate toate, îmi dau seama că dragostea noastră a învins orice furtună.

Poate în viață trebuie să treci și prin furtuni, ca să apreciezi mai mult lucrurile bune din viața ta. Cu siguranță, ar trebui să fim mai recunoscători pentru ceea ce avem, căci avem destule în comparație cu alții.

Avem o casă, un serviciu, un copil, și tot ce îmi mai doresc pentru noi nu e să fim mereu fericiți, ci să ne regăsim mereu unul în celălalt. Pentru că asta e iubirea să îți vezi propria reflexie în cel iubit.,,

Astfel de vorbe se pot depănă la un pahar de vin bun în compania celui drag. Iubitul meu este cel căruia îi sunt recunoscătoare pentru multe lucruri, așa ca de Moș Crăciun știu ce cadou o să îi ofer iubitului meu, un vin cu tradiție de la Vincon Romania Comoara Pivniței și Oenoteca.

Cele două game de vinuri sunt etichetate manual, unele dintre ele vechi de mai bine de douăzeci de ani care se potrivesc perfect pentru un cadou. Viața strugurelui până devine un veritabil vin poate fi asemănătoare cu cea a omului.

Mai întâi ia ființă, apoi încet începe să rodească, trece prin friguroase ierni, primăveri promitățoare, apoi vara care îi pârlește bine boabele, ca mai apoi toamna strugurele să fie cules. Nimeni nu știe prin câte ploi, prin câte furtuni, sau cu câte păsări sau viermi se luptă strugurele pentru a ajunge la maturitate.

Asemenea unui om puternic el nu cedează, pentru că urmează transformarea cea mai dulce într-o licoare fermecată. Probabil, dacă ar ceda, s-ar transforma în oțet, și atunci strugurele cum ar asculta cele mai frumoase povești care se spun la un pahar de vin bun?

,,Oamenii sunt ca vinul. Pe măsură ce îmbătrânesc, fie devin din ce în ce mai buni, fie se otetesc. ”

Papa Ioan Paul al XXII-lea

Ai grijă ca poveștile pe care le trăiești să te transforme în cea mai bună versiune a ta, și nu lăsa lucrurile rele să îți afecteze viața și sufletul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation