Stiti sa faceti cumparaturi?

Stiti-sa-faceti-cumparaturi

Probabil va ganditi ca, daca si mersul la cumparaturi a devenit o stiinta in locul unei activitati relaxante, atunci totul este mult mai complicat.

Insa atunci cand reveniti acasa de la cumparaturi si va mirati pe ce ati cheltuit banii si trebuie sa va descurcati cu ce v-a mai ramas, va ganditi invariabil cum ar fi fost daca….

In plus, cu totii ne dorim sa facem cumparaturile rapid, fara distrageri, eficient si sa economisim. Pare ireal, insa este posibil, cu un pic de efort si de planificare.

Va prezentam mai jos cateva recomandari care sa va ajute:

  1. Faceti tot posibilul sa mergeti la cumparaturi singuri, fara copii sau fara prieteni. Cu cat sunteti insotiti de mai multe persoane, cu atat cresc sansele sa fiti distrasi si sa faceti achizitii neplanificate.
  2. Mergeti la cumparaturi cat mai devreme posibil. Studiile au aratat ca, daca sunteti obositi, va este mai greu sa va concentrati si sa luati decizii corecte.
  3. Nu mergeti la cumparaturi daca va este foame sau sete. Daca veti avea senzatia de foame sau de sete, va veti gandi mai mult la produse care arata delicios si veti fi tentati de produse care nu sunt pe lista.
  4. Pregatiti-va lista de cumparaturi de acasa. Daca aveti un magazin la care mergeti in mod regulat, verificati promotiile din acea perioada. Pentru a fi mai eficienti in magazin, structurati-va lista pe categorii de produse. Iar in cazul in care cunoasteti bine magazinul la care mergeti la cumparaturi, puteti trece categoriile in ordinea raioanelor.
  5. In magazin, concentrati-va pe lista de cumparaturi si nu cautati reduceri la produse care nu va apar pe lista.
  6. Fiti atenti la promotiile la produsele dorite. Chiar daca par avantajoase, variantele 2+1 gratuit sunt cu adevarat bune doar daca aveti nevoie de intreaga cantitate.
  7. Nu va feriti de marcile proprii. De regula, astfel de produse sunt mai ieftine, nu si de calitate inferioara.
  8. “Suprizele” sunt notate pe lista. Aveti nevoie de gustari pentru copii sau pentru dumneavoastra. Nicio problema, mentionati-le pe lista sub o denumire generica- astfel aveti posibilitatea sa explorati optiunile in magazin.
  9. Folositi regula de 10 secunde pentru produsele suplimentare pe care le-ati pus in cos. Timp de 10 secunde ganditi-va daca aveti nevoie neaparat de acel produs. Daca dupa 10 secunde nu ati gasit un motiv suficient de bun, renuntati la produs.

Cel mai mare dusman al portofelului dumneavoastra cand mergeti la cumparaturi il reprezinta cumparaturile impulsive. De aceea, o lista pregatita cu grija de acasa va ajuta sa respectati bugetul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation