Vacanțe în buget la final de sezon

buget-la-final-de-sezon

Dacă nu ați reușit încă să plecați în vacanță, timpul nu este pierdut. Dimpotrivă, puteți găsi oferte mult mai avantajoase în extrasezon. Ce înseamnă acest lucru?

Specialiștii spun că în lunile septembrie și octombrie prețurile vacanțelor dar și ale cazărilor și biletelor de avion scad cu aproape 50%.

Probabil pentru mulți dintre voi concediul înseamnă o călătorie la mare, iar în extrasezon vremea nu este tocmai favorabilă pentru acest tip de vacanță. Atunci este momentul să încercați destinații noi și să vă faceți un concediu de tip city break, la munte sau într-un oraș din România.

Pe lângă costurile scăzute există și alte avantaje:

  1. Temperaturile sunt mai plăcute. În orașele mari din România și din Europa, de exemplu, temperaturile sar de 30° în luna august, lucru nu tocmai potrivit pentru a vizita un oraș. În schimb, în septembrie temperaturile scad, iar plimbările prin marile orașe sunt din ce în ce mai căutate de turiștii care își petrec vacanța într-un mod inteligent.
  2. Scapi de aglomerație. Cele mai multe persoane își iau concediu în perioada iulie – august, fapt care duce la creșterea numărului de turiști în cele mai populare destinații. Dar în septembrie majoritatea se întorc la serviciu, iar zonele turistice nu mai sunt atât de aglomerate, ceea ce reprezintă un avantaj. În plus, dacă vizitezi o capitală europeană, acum vei aștepta mai puțin la coadă pentru a vizita anumite obiective turistice și vei putea să faci fotografii fără prea multe persoane în jur, lucru care de obicei este deranjant.
  3. Mâncarea este mai ieftină. Nu toate vacanţele au regim all-inclusive, iar în unele destinații mâncarea este destul de scumpă. Veşti bune! Odată cu finalul verii scad şi preţurile din restaurante, lucru numai bun pentru buzunarul tău.
  4. Poți pleca în ultimul moment. Dacă pentru un concediu la un preț avantajos în lunile de vârf trebuie să îți faci rezervare cu câteva luni înainte, în extrasezon există multe oferte last minute care îți vor oferi ocazia să explorezi locuri noi cu bani puțini.
  5. Cu banii economisiţi poţi face o mulţime de lucruri. Îți poți achita datoriile, poți plăti din timp ratele, sau chiar îi poți păstra pentru lunile de iarnă, când facturile sunt mult mai ridicate.

O vacanță în extra-sezon înseamnă costuri mai mici și cheltuieli mai puține, dar poate chiar mai multă distracție și relaxare decât una în plin sezon. Pentru astfel de vacanțe puteți lua în calcul și programe de tipul Litoralul pentru toți sau Vacanța la țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation