10 obiceiuri zilnice ale persoanelor econoame

obiceiuri-zilnice

Trent Hamm, autorul blogului The Simple Dollar, mentioneaza in unul din articolele sale, 10 obiceiuri zilnice ale persoanelor econoame.

 1. Oamenii economi folosesc orice lucru pana la ultima picatura.
 2. Oamenilor economi le place sa se distreze acasa.
 3. Oamenii economi nu isi rasfata copiii.
 4. Oamenii economi au hobby-uri productive.
 5. Oamenii economi nu se distreaza facand cumparaturi.
 6. Oamenii economi economisesc in fiecare zi.
 7. Oamenii economi isi pun deoparte fonduri de urgenta.
 8. Oamenii economi gatesc totul de la zero.
 9. Oamenii economi folosesc tehnologia simpla.
 10. Oamenii economi repara obiectele.

Pe langa acestea 10, mai sunt si alte obiceiuri ale oamenilor economi pe care le puteti adapta.

 1. Oamenii economi isi stabilesc un meniu pentru o perioada de timp

Ca o regula generala, oamenii economi isi planifica meniul in avans. Se asigura ca vor avea in casa pregatite cat mai multe din mesele dintr-o perioada si, atunci cand au timp, prepara cantitati mai mari pentru perioadele in care sunt foarte ocupati.

Pe langa planificarea meniului, esentiala este si lista de cumparaturi cu care plecati la magazin.

 1. Oamenii economi cumpara produse in cantitate mare

Este mult mai ieftin sa cumparati produse neperisabile in cantitate mare. Astfel veti economisi mai mult decat daca veti cumpara cantitati mici mai des. In plus, riscati mult mai putin sa ramaneti fara aceste produse in casa, exact atunci cand aveti nevoie.

 1. Oamenii economi folosesc frecvent resurse ale comunitatii

Aproape toate comunitatile ofera resurse gratuite sau foarte ieftine, de la biblioteci, la evenimente gratuite organizate regulat. Cautati-le si folositi-le cu incredere.

 1. Oamenii economi cumpara si produse deja folosite

De fiecare data cand au nevoie de un lucru, oamenii economi cauta intai produse deja folosite dar in stare foarte buna. De multe ori, pretul pentru acestea este mult mai mic decat al produselor noi si reusiti sa faceti o economie semnificativa.

 1. Oamenii economi isi fac planuri pe termen lung in privinta finantelor lor

Oamenii economi isi fac planuri financiare pe termen lung, pentru peste 10 sau 20 de ani. De multe ori, astfel de persoane nu au credite si au suficiente sume economisite. Sunt constanti in a cheltui mai putin decat castiga, in fiecare luna, in fiecare an.

 1. Oamenii economi tind sa isi caute prieteni cu aceleasi obiceiuri

Oamenii tind sa isi aleaga prietenii in functie de obiceiurile si principiile lor. Se spune adesea ca oamenii sunt media celor mai apropiati cinci prieteni. De aceea persoanele econoame isi aleg prieteni economi.

 1. Oamenii economi se relaxeaza prin activitati, nu prin cumparaturi

Cu totii ne simtim epuizati uneori. Stresul de la locul de munca, din relatiile noastre se acumuleaza si ne oboseste, ne face sa ne simtim epuizati. Si avem nevoie de un mod de a ne relaxa. De multe ori, ne gasim relaxarea prin cumparaturi. Doar ca in astfel de situatii, cumparaturile, in loc sa fie ceva placut, devin peste un timp un stres, atunci cand realizati cat ati cheltuit, de fapt.

Moduri mai eficiente de relaxare sunt cele gratuite si care va ajuta pe termen lung, nu doar imediat. Incercati sa practicati un sport, sa cititi, sa desenati, sa tricotati, sa gatiti etc.

 1. Oamenii economi incearca diverse activitati atata timp cat nu sunt scumpe

Oricat de distractive ar fi anumite activitati, repetate prea des devin plictisitoare. De aceea, orice activitate noua este bine-venita. De multe ori, insa activitatile inseamna bani. Oamenii economi prefera sa gaseasca activitati care nu costa nimic sau sunt ieftine.

 1. Oamenii economi prefera sa impuste doi iepuri dintr-o lovitura

Oamenii economi cauta solutii care reusesc sa rezolve mai multe probleme. De exemplu, atunci cand cauta ustensile pentru bucatarie, aleg produse multi-functionale. La fel, daca trebuie sa mearga la cumparaturi la o distanta mai mare, nu vor merge niciodata doar pentru un singur produs.

 1. Oamenii economi prefera produsele rezistente

Oamenii economi prefera sa gandeasca pe termen lung, iar produsele fiabile functioneaza o perioada mai lunga de timp, de aceea, le prefera pe acestea.

De exemplu un cutit de bucatarie profesional va fi mai scump decat unul pe care il veti gasi in magazinele de tip discount, insa cel profesional va dura mult mai mult.

O cratita din fonta va fi mult mai scumpa decat una din aluminiu, insa cea din fonta va putea fi folosita zeci de ani.

Oamenii economi nu aleg mereu produsele cele mai ieftine, ci pe cele care le aduc cea mai mare valoare.

Aceste obiceiuri desi mici, pot produce schimbari mari in bugetul dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation