Second hand – mai presus de orice trend

articole-din-second-hand

De-a lungul anilor, am dat de multe ori un refresh garderobei, dar parcă îmi pare rău că nu am păstrat câte ceva care să-mi amintească mereu de adolescență, de epoca de depeșară ( aia a rămas mereu în suflet), apoi de faza snob și fițe prin care am trecut pe la vreo 20 de ani, de goana după brand-uri și trenduri în perioada crizei de identitate, pe la vreo 30 de ani și până astăzi, când mai matură( oare?) și mai sensibilă la nevoile altora, aleg să mă îmbrac SMART.

Pantofii second hand – dragoste la prima vedere

Ochelarista cu pantofii second hand preferați

Încă mai țin minte perechea de pantofi preferați pe care o purtam pe la vreo 15 ani peste tot, la liceu, la un suc, la plimbare, la primul sărut; pentru mama erau pantofi de cioclu, prietenele mă chemau Charlie Chaplin de câte ori ieșeam cu ei, dar eu îi adoram și eram mândră tare cu ei în picioare.

Îi cumpărasem dintr-un magazin second hand pe unde umblam cu colegele, când mai trăgeam chiulul de la orele de chimie, răscolind printre mormane de haine colorate, în cautarea vreunei comori vestimentare la preț redus. Pantofii yin yang, cum i-a botezat fratele meu mai târziu, mă priveau de pe un raft prăfuit cu cizme, ghete, sandale și papuci și fu dragoste la prima vedere.

Eram o puștoaică fără prejudecăți și fără complexe, sigură pe mine și cu gusturi bine definite, știam ce-mi place și ce să aleg și aveam ca muze fetele de la Non è la Rai.

Cu timpul am pierdut acea încredere în mine însămi și am început să dau sume de bani exagerate pe haine, ducând-o pe mama la disperare. Grămezi de pantaloni, cămăși, geci, sacouri și bluze sfârșeau uitate prin șifonierul arhiplin, de multe ori cu eticheta atârnând de ele.

Totuși, euforia shopping-ului compulsiv trecea rapid, fiind înlocuită de un sentiment de gol interior, mai ales când, bătând străzile pline cu magazine, mai dădeam pe la câte un colț, de un clochard în zdrențe sau peste o țigăncușă tânără care croșeta brățări colorate.

Haine SECOND HAND – ca să mă simt EU

Încet încet m-am regăsit, mai sigură pe mine ca niciodată, conștientă de feminitatea mea și am redescoperit plăcerea de a alege haine second hand, unice și speciale, haine care spun povești, haine karmice, cum le numesc eu, care îmi trezesc din amorțeală imaginația, în timp ce le port.

Dar dincolo de plăcerea de a cumpăra ceva unic și la preț avantajos, am învățat să fiu un consumator inteligent, cu grijă față de mediul înconjurător și față de semeni. Încerc să nu mai contribui la un consum exagerat într-o societate care ne înnăbușă elanul individualității și splendoarea personalității, creând pentru noi modele de urmat și standardizând orice formă creativă.

Port cu mândrie haine mâna a doua, haine cu caracter, pentru că mă reprezintă, pentru că îmi conturează personalitatea și modul de a gândi, pentru că mă fac să mă simt unică, să mă simt EU, în cea mai bună variantă a mea.

Evernisaj – haine pentru toată familia

Evernisaj a devenit oaza mea virtuală de relax și răsfăț. De mult timp nu mai alerg prin magazine, ore și ore în căutarea unei rochii deosebite sau a unei perechi de blugi care să mă facă să mă simt bine.

În duminicile ploioase și reci, stau comod pe canapea, chiar și în pijamale, înfofolită într-o paturică caldă și cu câteva click-uri pot găsi tot ce-mi doresc și-mi trebuie, de la bluze și cămăși, la pantaloni și fuste, de la accesorii cum ar fi eșarfe și căciuli, la încălțăminte femei de toate tipurile și preferințele: cizme, ghete, pantofi, sandale.

Chiar și bărbații care de obicei, urăsc să umble prin magazine și să stea la cozi la garderobă au partea lor de satisfacție, putându-și alege, dintr-o gamă variată de articole de la brandurile preferate, tot ce-și doresc.

Mămicile își vor putea păstra mai mulți bani pentru coafor, maniuchiură și un masaj, cumpărând de la Evernisaj hăinuțe frumoase pentru copiii lor.

Evernisaj. Haine copii

Sfaturi pentru o garderobă plină de culoare

Acum ceva timp am descoperit că unul dintre principiile ayurveda prevede combinarea culorilor hainelor în funcție de corpul ceresc care influențează întregul univers, deci și pe noi, într-o anumită zi din săptămână.

Miercuri e green

Mai în glumă, mai în serios, am început să respect cât de cât această tradiție antică și am descoperit că joaca de a combina culorile în fiecare dimineață mă binedispunde și mă face să mă simt plină de viață, pozitivă și gata de a face față cozilor de la metrou, cu zâmbetul pe buze.

  • Luni – Luna – Culori – alb, argintiu, gri
  • Marți –  Marte – Culoare – roșu
  • Miercuri – Mercur – Culoare – verde
  • Joi – Jupiter – Culoare – Galben
  • Vineri – Venus – Culori – albastru deschis, roz
  • Sâmbătă – Saturn – negru, violet, bleumarin
  • Duminică – portocaliu, auriu, bej,

Imi imaginez cu groază cum ar fi fost dacă m-aș fi apucat să caut prin fiecare magazin în parte un sacou bleumarin, un tricou galben, o cămașă verde, un pantalon roșu și accesorii potrivite. No thanks.

In câteva secunde, pe Evernisaj poți selecta culoarea, talia, articolul și marca și-ți poți alege îmbrăcămintea care îți face cu ochiul într-o clipă. EASY, FAST, CHIC and SMART.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation