Sibiul, un oraș mai prietenos cu mediul

Sibiul

Unul dintre aspectele ușor neglijate de-a lungul timpului pe parcursul dezvoltării orașului nostru îl constituie proiectele pentru mediu. După cum ați putut observa, în programul meu, am inclus mai multe proiecte care vizează protejarea și conservarea mediului înconjurător.

De altfel, neafectarea zonelor de pădure și a zonelor de importanță ecologică, este o prioritate în planul meu pentru construirea de cartiere de blocuri și locuințe sociale în toate zonele în care Primăria deține terenuri pretabile. Consider că acest echilibru este absolut necesar și că, deși este firesc pentru orice oraș să se dezvolte, acest lucru trebuie făcut fără a afecta mediul înconjurător.

Ansambluri rezidențiale verzi și utilizarea eficientă a energiilor

Încurajarea dezvoltatorilor imobiliari care proiectează ansambluri rezidențiale verzi, cu o amprentă redusă de emisii de carbon se poate realiza cu ajutorul anumitor stimulente. Astfel, putem construi un viitor mai verde pentru generațiile următoare, deoarece orice proiect trebuie gândit pe termen lung și trebuie luat în considerare impactul său asupra mediului.

Pe lângă construirea acestor spații cu amprentă redusă de emisii de carbon, orice inițiativă privind extinderea folosirii energiilor verzi, de la panouri solare la pompe de căldură, poate fi încurajată și facilitată printr-un program de scutire de taxe pentru o anumită perioadă. Această perioadă poate varia între 5 și 15 ani, în funcție de complexitatea și eficiența proiectelor respective.

 Sibiul, primul oraș in România prietenos cu mașinile eco

Numărul mașinilor hibride și electrice din România crește tot mai mult, de la an la an. Scutirea de impozit pentru mașinile eco și cheltuielile minime de consum sunt două elemente importante pe care românii le iau în considerare atunci când achiziționează astfel de mașini.

Prin urmare, crearea unei intrastructuri de stații de încărcare pentru mașinile electrice poate transforma orașul nostru în primul oraș prietenos cu mașinile eco de la noi din țară. Totodată, această inițiativă poate încuraja și sibienii să înceapă să folosească în număr tot mai mare mașini electrice, reducând astfel considerabil nivelul de poluare din Sibiu, ceea ce este foarte important pe termen lung.

Colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor

Este păcat că multe orașe mai mici sau chiar și comune au pus la punct de ani buni programe de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor, dar în Sibiu acest lucru nu a fost încă realizat.

Prin introducerea unor cerințe legate de colectare și reciclare selectivă în caietele de sarcini ale licitațiilor pentru colectarea deșeurilor, prin implementarea unei infrastructuri de coșuri de gunoi adaptate și prin programe speciale de educare a cetățenilor în sensul colectării și reciclării selective și Sibiul poate deveni un oraș mult mai prietenos cu mediul.

În toate orașele și localitățile în care astfel de proiecte au fost implementate, ele au avut mare succes și în fiecare an sunt reciclate tone de deșeuri. În mod special în cazul deșeurilor din plastic, care nu sunt biodegradabile, reciclarea este cea mai bună soluție.

Spații verzi în jurul și în interiorul orașului

Replantarea de copaci în tot orașul, pe toate străzile, acolo unde este posibil, este o măsură pe care o propun din toată inima, pentru că ar ajuta la oxigenarea orașului și ar reduce considerabil căldura resimțită pe timpul verii.

Tot pentru o mai bună oxigenare a orașului, am în vedere crearea unor perdele de pădure în jurul Sibiului.

Acestea sunt cele mai importante proiecte pentru mediu incluse în programul meu, însă sunt gata să sprijin și orice alte inițiative care ne pot ajuta să construim un viitor mai bun pentru generațiile următoare. Sibiul trebuie să fie pe viitor un oraș în care calitatea vieții este crescută și din punct de vedere al mediului înconjurător. Nu îmi doresc ca Sibiul să devină doar un alt oraș poluat și sufocant, așa cum, din păcate, sunt multe altele.

Pentru ca toate aceste proiecte să devină realitate, am nevoie de sprijinul dumneavoastră, dar și de orice alte sugestii sau propuneri care ne pot ajuta să avem un oraș mai ”verde”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation